Na inkontinenciu zaberú silné svaly!

Na inkontinenciu zaberú silné svaly

Neustále nutkanie močiť je jedným z nepríjemných pocitov, aký zažívajú muži aj ženy všetkých vekových kategórií. Inkontinencia moču je problémom, s ktorým bojujú, keď zakašlú, zasmejú sa alebo pri cvičení. Problémom je ochabnuté panvové svalstvo. A práve s tým dokáže pomôcť skúsený fyzioterapeut v AMBIO Rehabilitačnom centre v Bratislave.
 
Inkontinencia je pomerne častým problémom. Postihuje asi 20% ľudí starších ako 40 rokov. Črevná inkontinencia je, keď máte naliehavú potrebu vyprázdniť črevá. Inkontinenciu dokáže pacient korigovať bez užívania liekov, či chirurgického zákroku vďaka správnym cvikom na spevnenie panvového dna.

Správna rehabilitácia pod dohľadom odborníka posilní svaly a pomôže utlmiť inkontinenciu čriev i močového mechúra. To je najefektívnejší spôsob ako sa zbaviť problému.

Fyzioterapeut:

– vás naučí, ako správne používať svoje svaly panvového dna,
– ukáže správne cvičenie na ich posilnenie,
– pomôže so správnym výberom stravy, aby ste mali črevá pod kontrolou.

Na prvom stretnutí s fyzioterapeutom v Ambio rehabilitačnom centre v Bratislave absolvujete komplexné vyšetrenie. Odborník s vami prekonzultuje váš celkový zdravotný stav, možné príčiny problémov. Individuálne pre vás vytvorí vhodný liečebný program, ako najefektívnejšie dať váš zdravotný stav do normálu.

Ako si môžem pri inkontinencii pomôcť sám?

Pite veľa vody, jedzte zdravú a pestrú stravu. Vyhýbajte sa alkoholu aj kofeínu. To všetko pomôže k správnemu fungovaniu vašich čriev a močového mechúra.

Najlepšie tipy, ktoré pomáhajú predchádzať inkontinencii:

  • pravidelne cvičte jednoduché cviky na spevnenie panvového dna
  • skôr ako kýchnete či sa zasmejete, uvedomte si to a stiahnite panvové dno. Tento návyk si čoskoro osvojíte a zabránite úniku moču.
  • snažte sa vypiť aspoň 1,5 litra tekutín denne
  • nepite príliš veľa alkoholu
  • vyhnite sa veľkému množstvu pitia kávy a čaju, ktorý obsahuje kofeín
  • jedzte zdravú stravu, aby ste zabránili zápche